Geroosterde krieltjessalade met geitenkaas en rucolapesto

25 MIN
2 personen
Geroosterde krieltjessalade met geitenkaas en rucolapesto

We stellen voor: een zalige Mediterraanse aardappelsalade met krieltjes, geroosterde paprika, zachte zoete rode ui, rucolapesto en frisse geitenkaas voor erbij. Kleurrijk, vol van smaak en lekker fris zomers! Hier worden wij blij van, jij ook?

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 g rucola
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g parmezaan
  • 100 g geitenkaas
  • 1½ el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Snij de paprika in brede repen. Snij de rode ui in partjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de krieltjes, de paprika en de rode ui op. Strooi er de rozemarijn over. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Was de rucola en laat uitlekken.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  4. Voor de pesto: pel de knoflook en hak grof. Hak de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel per persoon 1 eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verkruimel de geitenkaas.
  6. Schep de geroosterde krieltjes en groenten op borden. Verdeel er de pesto over. Werk af met de rest van de rucola en strooi er de geitenkaas over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 706.86 kcal
Koolhydraten 53.63 g
waarvan suikers 13.85 g
Vet 43.48 g
waarvan verzadigd 11.97 g
Proteïnen 20.45 g
Vezels 12.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin