Als we aan stoemp of aardappelpuree denken, denken we spontaan ook aan een lekker stukje vlees of vis voor erbij. Niets mis mee natuurlijk, maar je kan ook veggie stoemp maken of veel verrassende manieren! Kaas, een ei of een veggieburger om de stoemp af te werken, leent zich daarvoor uitstekend. We helpen je alvast graag op weg met wat inspiratie! 5x verrassende veggie stoemp!

Pompoenstoemp met feta, rucola en hazelnootboter

Pompoenstoemp met feta, rucola en hazelnootboter
Een eenvoudig en toch overheerlijk winters gerecht: lekker grove pompoenstoemp! De combinatie met de feta, rucola, crunchy pompoenpitten en de verrassende smaak van hazelnootboter. Weer een origineel gerecht om aan je lijstje 'vegetarische toppers' toe te voegen! Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen. Maak hier je selectie!

Rucolastoemp met oude kaas

Rucolastoemp met oude kaas
Een stoemp voor vegetariërs en/of kaasliefhebbers: rucolastoemp met oude kaas en frisse kerstomaatjes erbij. De oude kaas smelt mooi met de stoemp, echt een overheerlijke smaaksensatie. Dit moet je proeven! Bekijk recept

Paksoistoemp met currysaus en zacht gekookt eitje

Paksoistoemp met currysaus en zacht gekookt eitje
Men neme een klassieker van bij ons, en geve er een Aziatische twist aan... En kijk, het resultaat is een originele maar overheerlijke stoemp met gewokte paksoi, verse home-made currysaus en een zalig zacht gekookt eitje. Dit wil je toch gewoon eens proberen? Ideaal voor donderdag veggiedag! Bekijk recept

Groentestoemp met champignonsaus en zacht gekookt eitje

Herfststoemp met champignonsaus en zacht gekookt eitje
Een heerlijke stoemp voor op koude dagen met pastinaak, wortel en gekaramelliseerde rode ui. Daarbij komt een zacht gekookt eitje en een smakelijke champignonsaus. De winter op je bord, in een originele vegetarische versie! Klinkt goed, toch? Bekijk recept

Veggie stoemp met wortel, raap, spruitjes en prei

Veggie stoemp
Perfecte winterkost, deze veggie stoemp, met wortelen, raapjes, spruitjes en prei. Het doet wat aan hutsepot denken, maar dan in een vegetarische versie. Serveer met een vleesvervanger, of zo met een flinke schep mosterd. Bekijk recept