Kipfilet met zomerse stoemp

30 MIN
2 personen
Kipfilet met zomerse stoemp

Een eenvoudig gerecht, dat toch barst van de smaak, zo hebben we het graag! Een sappige kipfilet, met kipkruiden en daarbij een zomerse stoemp met kerstomaatjes, lente-ui, rucola en crunchy pijnboompitten. Dat wordt weer smullen!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 125 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  3. Snij de kipfilets dwars overlangs in twee, zodat je per persoon 2 platte stukken hebt. Bestrooi de stukken kipfilet met de kipkruiden en kruid met peper.
  4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en bak de kipfilets rondom goudbruin in 7-8 minuten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper en zout toe. Schep er de kerstomaatjes, lente-ui, de helft van de pijnboompitten en rucola door. Meng goed.
  6. Serveer de zomerse stoemp met de gebakken kipfilet en overstrooi met de rest van de pijnboompitten.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 29 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 25 juli om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 633.12 kcal
Koolhydraten 51.43 g
waarvan suikers 2.4 g
Vet 25.51 g
waarvan verzadigd 7.59 g
Proteïnen 45.58 g
Vezels 8.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin