Kipburger met puree en Zuiderse salade

30 MIN
2 personen
Kipburger met puree en Zuiderse salade

Maak jong en oud blij met deze lekker originele kipburgers, smeuïge aardappelpuree en een frisse Zuiderse salade met pijnboompitten en kaasschilfers erbij. Een zomerse topper!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 150 g kerstomaten
  • 200 g kippengehakt
  • 2 kl kipkruiden
  • 20 g pijnboompitten
  • 25 g rucola
  • 30 g kaasschilfers
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl balsamico
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Doe het kippengehakt en de kipkruiden in een kom en meng met vochtige handen door elkaar. Vorm er per persoon een hamburger van.
  3. Verhit een antikleefpan en rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou even opzij. Verhit de olijfolie in de pan en bak de kipburgers op een zacht vuur gaar, ongeveer 5 minuten per kant.
  4. Verdeel de rucola over de borden, schik er de kerstomaatjes bij en strooi er de pijnboompitten over. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Druppel de dressing over de salade en werk af met de kaasschilfers.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk, nootmuskaat, peper en zout toe. Serveer de gebakken kipburgers en aardappelpuree bij de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 720.67 kcal
Koolhydraten 51.5 g
waarvan suikers 2.63 g
Vet 39.59 g
waarvan verzadigd 12.64 g
Proteïnen 36.26 g
Vezels 8.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin