Rucola stoemp met varkenshaasje en graanmosterdsaus

35 MIN
2 personen
Rucola stoemp met varkenshaasje en graanmosterdsaus

Een zalig mals stukje varkensvlees met graanmosterdsaus en een mediterraans geïnspireerde stoemp met rucola en pijnboompitten. Genieten!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 125 g kerstomaten
  • 300 g varkenshaasje
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 1 el graanmosterd
  • 25 g rucola
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de kerstomaten in kwartjes. Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
  3. Verhit een pan op het vuur zonder vetstof en kleur de pijnboompitten lichtjes aan. Schep uit de pan. Smelt nu de helft van de boter in de pan en bak het varkenshaasje rondom aan gedurende 8-10 minuten. Schep het vlees uit de pan en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Schenk het overtollige vet weg en schenk de wijn in de pan, laat bijna helemaal inkoken. Schenk er per persoon 50 milliliter heet water bij en verkruimel de kippenbouillon erbij. Roer goed los en laat tot 1/3de inkoken. Doe er de room en mosterd bij en laat de saus rustig indikken. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Schep er de kerstomaatjes en rucola door. Meng goed.
  6. Snij het vlees in dikke plakken. Serveer de rucolastoemp met de plakjes varkenshaasje en de saus. Strooi er pijnboompitten over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.87 kcal
Koolhydraten 51.89 g
waarvan suikers 4.01 g
Vet 38.5 g
waarvan verzadigd 19.2 g
Proteïnen 46.86 g
Vezels 7.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin