Zuiderse stoemp met cordon bleu

30 MIN
2 personen
Zuiderse stoemp met cordon bleu

Heerlijk comfort food in een zuiders jasje: we maken een heerlijke mediterrane stoemp met rucola, kerstomaatjes en crunchy pijnboompitjes. Daarbij een lekkere cordon bleu, een gepaneerd varkenslapje gevuld met ham en kaas. Genieten hoor!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 125 g kerstomaten
  • 25 g rucola
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 cordon bleus (varken)
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de kerstomaten in kwartjes. Was de rucola en laat uitlekken.
  3. Verhit een pan op het vuur zonder vetstof en kleur de pijnboompitten lichtjes aan.
  4. Smelt de boter in een antikleefpan en bak de cordon bleus 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, de melk, peper en zout toe. Hak de rucola grof. Roer de kerstomaatjes en rucola door de stoemp. Meng goed.
  6. Serveer de zuiderse stoemp met de gebakken cordon bleus en strooi er de pijnboompitten over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 692.16 kcal
Koolhydraten 63.33 g
waarvan suikers 1.96 g
Vet 31.13 g
waarvan verzadigd 7.85 g
Proteïnen 36.52 g
Vezels 7.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin