Zuiderse stoemp met cordon bleu

30 MIN
2 personen
Zuiderse stoemp met cordon bleu

Heerlijk comfort food in een Zuiders jasje: we maken een heerlijke Mediterrane stoemp met rucola, kerstomaatjes en crunchy pijnboompitjes. Daarbij een lekkere cordon bleu, een gepaneerd varkenslapje gevuld met ham en kaas. Genieten hoor!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 125 g kerstomaten
  • 25 g rucola
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 cordon bleus (varken)
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de kerstomaten in kwartjes. Hak de rucola grof.
  3. Verhit een pan op het vuur zonder vetstof en kleur de pijnboompitten lichtjes aan.
  4. Smelt de boter in een antikleefpan en bak de cordon bleus goudbruin aan beide kanten.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, de melk, peper en zout toe. Roer er de kerstomaatjes en rucola door. Meng goed.
  6. Serveer de Zuiderse stoemp met de gebakken cordon bleus en strooi er de pijnboompitten over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.91 kcal
Koolhydraten 64.01 g
waarvan suikers 1.97 g
Vet 33.76 g
waarvan verzadigd 8.23 g
Proteïnen 37.87 g
Vezels 7.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin