Rucola stoemp met tomaten en varkenshaasje met graanmosterdsaus

40 MIN
4 personen
Rucola stoemp met tomaten en varkenshaasje met graanmosterdsaus

Varkenshaasje is heerlijk verfijnd vlees, erg lekker met een Zuiderse stoemp met rucola, tomaten en pijnboompitjes bij. Serveer met graantjesmosterd.

Ingrediënten

  • 600 g varkenshaas
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken, bloemig kokend
  • 150 g rucola
  • 1 courgette, in blokjes
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 100 g kerstomaten, in kwartjes
  • 250 g zongedroogde tomaten, in stukken
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 100 ml vleesbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml melk
  • 300 ml room
  • 1 el graanmosterd
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Kruid ondertussen het vlees met peper en zout. Bak het goudbruin en gaar langs alle kanten in 50 gram boter. Neem het vlees nadien uit de pan en pak het in met aluminiumfolie. Laat 15 minuten rusten.
  3. Schenk het overtollige vet weg en bak in de bakresten de sjalotsnippers aan. Voeg er de wijn aan toe en laat verdampen. Schenk er dan de bouillon aan toe en laat tot éénderde inkoken. Doe er de room en mosterd bij en laat de saus rustig indikken. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Bak ondertussen de courgette aan in de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en plet ze fijn met een stamper. Roer er voorzichtig de warme melk, rucola, gebakken courgette en tomaten door. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Voeg er de parmezaan en pijnboompitten aan toe en kruid af met peper en zout.
  6. Giet de aardappelen af en plet ze fijn met een stamper. Roer er voorzichtig de warme melk, rucola, zongedroogde tomaten en kerstomaten door. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Voeg er de parmezaan en pijnboompitten aan toe en kruid af met peper en zout.
  7. Haal het vlees uit het aluminiumfolie en snijd in dikke plakken. Verdeel ze over de borden en serveer samen met de groentenstoemp en saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 994.62 kcal
Koolhydraten 58.46 g
waarvan suikers 9.03 g
Vet 57.23 g
waarvan verzadigd 27.75 g
Proteïnen 54.05 g
Vezels 9.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin