Wij krijgen spontaan nostalgische gevoelens als we 'gebraad', 'gebraden kip' of 'rosbief' op het menu zien staan. Echte typische kost, die je op zondag bij je grootmoeder krijgt/kreeg. In het Verenigd Koninkrijk kennen ze dat ook onder de naam 'Sunday Roast'. Die traditie is er, omdat er vroeger na de zondagse misviering 's middags samen met de familie uitgebreid getafeld werd: een goed stuk vlees, meestal met een aardappelbereiding erbij en een mooie collectie aan groentjes en sausjes. Kerstmis, maar dan in't klein zeg maar. Heerlijk comfort food, zondagse kost, dat nog een extra dimensie krijgt door het gezellige samenzijn met de familie. 

Mooie tradities zijn er om te bewaren, maar laten we ook eerlijk zijn, de tijden zijn ook wel erg veranderd. Nog maar weinig mensen gaan naar de mis op zondag, en grootmoeder voelt zich misschien niet meer verplicht om wekelijks een waar feestmaal op tafel te toveren (zeer terecht overigens!). Met de recepten in dit lijstje willen we je graag dat heerlijke nostalgische gevoel doen ervaren, maar in een snelle en handige versie voor de chef van dienst. Kortom, heerlijke zondagse kost, die ook perfect smaakt op weekdagen. Nodig snel je familieleden uit aan tafel, en genieten maar!


Rucolastoemp met varkenshaasje en graanmosterdsaus


Rucolastoemp met varkenshaasje en graanmosterdsaus
Een zalig mals stukje varkensvlees met graanmosterdsaus en een mediterraans geïnspireerde stoemp met rucola en pijnboompitten. Genieten! Bekijk recept



Varkenshaasje met peperroomsaus, wortelfrietjes en aardappelen


Varkenshaasje met peperroomsaus, wortelfrietjes en aardappelen
Lekkere verwenkost van eigen bodem: een lekker mals varkenshaasje met verrassende wortelfrietjes erbij, gekookte aardappelen en een zalig peperroomsausje. Gemakkelijk om klaar te maken en scoren bij je tafelgenoten, geweldig toch? Bekijk recept



Rosbief met boontjes in spek, vleessaus en geroosterde krieltjes


Rosbief met boontjes in spek, vleessaus en geroosterde krieltjes
Grootmoeder roept, ze heeft lekkere kost klaargemaakt! Nee, eigenlijk moet je dit zelf klaarmaken, maar je zal dat met veel plezier doen, als je weet wat er op het menu staat! Rosbief met boontjes in spek, een lekkere vleessaus en geroosterde krieltjes erbij. Hmmm, iedereen aan tafel! Bekijk recept



Rosbief met hasselback aardappelen en champignonroomsaus


Rosbief met hasselback aardappelen en champignonroomsaus
Lekker sappige rosbief met originele Zweedse hasselback aardappeltjes, een romige champignonsaus en rucola voor een fris, peperig contrast. Genieten voor het ganse gezin! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!



Rosbief met boontjes, worteltjes en geroosterde aardappelen


Rosbief met boontjes, worteltjes en geroosterde aardappelen
Een heerlijk receptje dat we hebben doorgespeeld gekregen van onze grootmoeder: een lekkere rosbief met klassieke boontjes en worteltjes, een lekker vleessausje en krokant geroosterde aardappelen. Pure nostalgie op het bord! Bekijk recept



Gebraden citroenkip met aardappelen


Gebraden citroenkip met aardappelen
Een heerlijke kip, in zijn geheel gebraden, met een frisse citroensmaak. De aardappeltjes worden mee met de kip gebakken, en krijgen daardoor heel wat smaak. Bekijk recept



Lamsfilet met roomsaus, spinazie en dille-citroenaardappeltjes


Lamsfilet met roomsaus, spinazie en dille-citroenaardappeltjes
Vanavond eten we Scandinavisch! Met deze heerlijke sappige lamsfilets met roomsaus, spinazie en zalige dille-citroenaardappeltjes. Genieten! Bekijk recept