Quinoabowl met gegrilde halloumi en granaatappel

20 MIN
4 personen
Quinoabowl met gegrilde halloumi en granaatappel

Deze gezonde maaltijdsalade is een quinoabowl met heerlijk, zoutige plakjes halloumi. Perfect in combinatie met de friszoete granaatappel en rozijntjes.

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • 6 wortelen, geraspt
  • 5 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 granaatappel, pitjes
  • 50 g rozijnen
  • 50 g amandelschilfers
  • 350 g halloumi kaas, in plakken
  • 1 handvol koriander, grof gehakt
  • 1 snufje paprikapoeder
  • peper en zout
  • Voor de dressing

  • 1 limoen, geperst
  • 1 kl honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie

BEREIDING

  1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking gaar. Roer even los met een vork. Laat afkoelen.
  2. Kruid de halloumi met wat paprikapoeder. Bak ongeveer 3 minuten aan beide kanten in een grillpan tot de kaas lekker krokant is.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  4. Meng de quinoa met de wortelen, de lente-uitjes, de rozijnen en de granaatappelpitten. Schenk er de dressing bij en roer nog eens goed om.
  5. Werk de maatlijdsalade af met de amandelschilfers, verse koriander en eventueel nog wat peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 689.3 kcal
Koolhydraten 60.19 g
waarvan suikers 24.5 g
Vet 37.44 g
waarvan verzadigd 12.53 g
Proteïnen 23.7 g
Vezels 10.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin