Rode uienstoemp met filet van kalkoen

80 MIN
4 personen
Rode uienstoemp met filet van kalkoen

Je kan van heel veel groenten stoemp maken, wat dacht je bijvoorbeeld van rode ui, die lekker zoet afsmaakt. Perfect in combinatie met sappige kalkoenfilet!

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilet
  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 paprika, in blokjes
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 rode ui, grof gehakt
  • 1 el room
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 200 g kervel, fijngehakt
  • 5 sprietjes bieslook
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de rode ui aan in olijfolie en laat de aubergine, de courgette en de paprika meebakken. Voeg er de tomaten bij en kruid met peper en zout. Laat 1 uur sudderen.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze. Meng er de kervel en de room door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Meng de puree onder de ratatouille.
  4. Kruid de kalkoenfilets met peper en zout en bak ze aan in de boter. Serveer ze bij de ratatouille-puree. Werk af met bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 443.28 kcal
Koolhydraten 42.91 g
waarvan suikers 10.38 g
Vet 18.37 g
waarvan verzadigd 7.1 g
Proteïnen 22.52 g
Vezels 9.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin