Geroosterde kip en ratatouille

45 MIN
4 personen
Geroosterde kip en ratatouille

Een gerecht rechtstreeks uit de Provençe: geroosterde kip met ratatouille van paprika, courgette en aubergine. Rozemarijn zorgt voor de kruidige toets.

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten
  • 2 rode paprika's, in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 4 tomaten, gehalveerd
  • 5 el olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de paprika, de courgette, de ui, de aubergine en de tomaten in een braadslee en schenk er vier eetlepels olijfolie over.
  3. Schik de kippenborsten op de groenten en strooi er de rozemarijntakjes over. Kruid naar smaak met peper en zout. Besprenkel met nog een halve eetlepel olijfolie. Zet 35 minuten in de oven tot de kip volledig gaar en goudbruin is.
  4. Haal de kip uit de oven en besprenkel met de rest van de olijfolie. Verdeel over vier borden en dien op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 433.37 kcal
Koolhydraten 16.93 g
waarvan suikers 10.38 g
Vet 20.98 g
waarvan verzadigd 3.08 g
Proteïnen 41.55 g
Vezels 6.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin