Risotto met spinazie en zongedroogde tomaatjes

25 MIN
4 personen
Risotto met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Een eenvoudige, maar toch erg lekker risotto met spinazieblaadjes en zongedroogde tomaatjes. Werk af met goede parmezaanse kaas!

Ingrediënten

  • 500 g risottorijst
  • 600 g spinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 125 g parmezaan, geraspt
  • 1½ l groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie. Bak hierin de rijst glanzig. Schenk er bouillon over tot de rijst net onderstaat. Breng zachtjes aan de kook en wacht tot het vocht is opgenomen. Roer regelmatig. Voeg er opnieuw een soeplepel bouillon aan toe en wacht tot het opgenomen is. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is.
  2. Bak ondertussen al roerend de spinazie in de resterende olie tot deze slinkt. Voeg samen met de kaas toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de zongedroogde kerstomaten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 815.12 kcal
Koolhydraten 114.79 g
waarvan suikers 6.99 g
Vet 24.29 g
waarvan verzadigd 8.68 g
Proteïnen 31.63 g
Vezels 9.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin