Tomatenrisotto

40 MIN
4 personen
Tomatenrisotto

Tomatenblokjes uit blik, uien en risottorijst, veel meer heb je niet nodig om deze gemakkelijke tomatenrisotto klaar te maken. Voorraadkastkoken!

Ingrediënten

  • 400 g risottorijst
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 60 g parmezaan
  • 1½ l groentebouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 30 g boter
  • 1 bosje basilicum, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui met de knoflook kort aan in de boter. Voeg de risottokorrels toe en roerbak enkele minuten glazig.
  2. Blus de risotto met de witte wijn. Laat de risotto de wijn volledig opnemen en voeg dan de tomatenblokjes en de basilicum toe.
  3. Voeg een soeplepel bouillon toe wanneer al het vocht is opgenomen. Laat volledig absorberen en herhaal tot de bouillon is opgebruikt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  4. Kruid de risotto met peper en zout en roer goed om. Meng er de parmezaan door.
  5. Verdeel de tomatenrisotto over de borden en werk af met nog wat basilicum en parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 600.01 kcal
Koolhydraten 89.51 g
waarvan suikers 6.61 g
Vet 13.59 g
waarvan verzadigd 8.14 g
Proteïnen 17.98 g
Vezels 4.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin