Risotto met groene asperges

40 MIN
4 personen
Risotto met groene asperges

Een heerlijk lentefris gerecht, deze romige risotto met knapperige groene asperges, erwtjes en frisse geitenkaas. Serveer met véél parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 350 g risottorijst
  • 1 bussel groene asperge, in stukken
  • 100 g erwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 150 g geitenkaas
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 1 l kippenbouillon
  • 100 ml Noilly Prat
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de asperges en erwten beetgaar in kokend water.
  2. Stoof de ui en knoflook in een mengeling van de boter met de olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en schep om tot alle korrels een boterlaagje krijgen. Blus de rijst met de Noilly Prat en laat bijna inkoken.
  3. Schenk de kippenbouillon lepel per lepel over de rijst. Wacht telkens tot de rijst het vocht geabsorbeerd heeft alvorens er een nieuwe lepel over te schenken. Roer af en toe.
  4. Voeg de erwten en asperges toe aan de rijst en laat doorwarmen.
  5. Meng er vlak voor het serveren de geitenkaas door en kruid af met peper en zout. Verdeel over de borden en garneer met parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 637.06 kcal
Koolhydraten 82.93 g
waarvan suikers 9.01 g
Vet 22.11 g
waarvan verzadigd 11.88 g
Proteïnen 19.49 g
Vezels 4.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin