Tian met rijst en kaas

65 MIN
4 personen
Tian met rijst en kaas

Deze tian is een ovenschotel met onderaan een laagje zilvervliesrijst, met daarop tomaten en courgettes en frisse geitenkaas. Een gezonde lunch!

Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 4 courgettes, in fijne plakjes
  • 6 trostomaten, in fijne plakjes
  • 1 bosje lente-uitje, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 200 g geitenkaas
  • 4 el glutenvrije sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Kook de rijst 15 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Stoof de uitjes en de look aan in een eetlepel olijfolie. Vermeng met de rijst en de helft van de sojasaus. Schep in een grote ovenschaal.
  4. Schik de courgette en de tomaat, afwisselend en als dakpannetjes op het rijstmengsel. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm bij. Vermeng de rest van de olijfolie met de rest van de sojasaus en lepel over de groenten.
  5. Zet 40 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de groenten te snel zouden kleuren.
  6. Verkruimel de kaas over de groenten en zet nog 5 minuten onder de grill.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 526.24 kcal
Koolhydraten 54.6 g
waarvan suikers 22.75 g
Vet 24.95 g
waarvan verzadigd 7.93 g
Proteïnen 18.61 g
Vezels 7.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin