Risotto met prei en shiitake

45 MIN
4 personen
Risotto met prei en shiitake

Een originele vegetarische risotto met prei en shiitake champignons. Serveer eventueel met een stukje gebakken vis.

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 4 prei, in halve ringen
  • 500 g shiitake paddestoelen
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 25 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de prei 15 minuutjes in de olijfolie gaar. Roer regelmatig om. Kruid bij met peper en zout en zet even opzij.
  2. Bak in dezelfde pan de shiitakes kort aan op een hoog vuur. Kruid ook met peper en zout en zet even opzij.
  3. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  4. Stoof de sjalotten glazig in de boter in een grote pan. Voeg de knoflook toe en laat 2 minuten zachtjes meebakken. Schep er dan de rijst bij en bak de korrels glazig.
  5. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Schep er dan een pollepel bouillon bij en roer regelmatig. Vanaf dat het vocht is opgenomen voeg je opnieuw een pollepel bouillon toe. Herhaal tot de bouillon op is.
  6. Roer de prei, de shiitakes en de parmezaan door de risotto. Verdeel over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 545.53 kcal
Koolhydraten 72.23 g
waarvan suikers 8.82 g
Vet 17.35 g
waarvan verzadigd 6.68 g
Proteïnen 19.97 g
Vezels 10.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin