Veggiereepjes in currysaus met rijst, paprika en ananas

30 MIN
2 personen
Veggiereepjes in currysaus met rijst, paprika en ananas

Kip in currysaus kennen we natuurlijk allemaal, maar wist je dat deze klassieker ook overheerlijk is met veggiereepjes? Een kleine moeite om wat vaker vegetarisch te eten! Wij tonen je hoe!

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 125 gr veggiereepjes (bijv. van het merk BonMush)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl currypoeder
  • 100 ml room
  • 1 blokje groentebouillon
  • ½ verse ananas
  • 1 kl paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 25 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
  2. Snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de paprikareepjes zo’n 3-4 min. Schep er de veggiereepjes bij en laat het geheel nog zo’n 5 min. bakken op middelhoog vuur. Kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  3. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook zo’n 2 min. op middelhoog vuur. Voeg er 1 kl currypoeder aan toe en laat even kort meestoven. Giet er vervolgens de room bij en verkruimel de bouillon erover. Laat de currysaus zo’n 2-3 min. sudderen op laag vuur.
  4. Schil de ananas en snijd in driehoekige stukken (zie tip en foto).
  5. Proef van de saus en breng eventueel extra op smaak met currypoeder, zout en zwarte peper.
  6. Serveer de rijst met de veggiereepjes en gebakken paprika. Werk af met de currysaus en enkele stukjes ananas. Smakelijk!
  7. TIP: Zin in warme ananas? Bak kort in een ruime pan met een scheutje olie op middelhoog vuur. En geef een lekker smaakje met wat kaneel of cayennepeper.