Varkensvlees in zoetzure saus met ananas en rijst

30 MIN
2 personen
Varkensvlees in zoetzure saus met ananas en rijst

Zelf zoetzure saus maken, da's kinderspel. We tonen je hoe je het snel en eenvoudig doet. Ons geheim recept niet doorvertellen hé ;-)

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 2 varkenslapjes
  • ½ blik ananasschijven
  • 400 gr wokgroenten
  • 2 el ketchup
  • 2 el sojasaus
  • olie
  • 2 el maïszetmeel
  • ½ el witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
  2. Dep het varkenslapje droog, kruid met zout en zwarte peper en snijd in reepjes. Wentel de reepjes door het maïszetmeel.
  3. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan op hoog vuur (zie tip), bak de reepjes zo'n 1-2 min. rondom aan tot ze mooi bruin kleuren. Haal uit de (wok)pan.
  4. Snijd de ananas in blokjes, maar houd het sap bij.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde (wok)pan en roerbak de groenten 6-8 min. op middelhoog vuur, tot ze beetgaar zijn. Voeg de blokjes ananas toe. Blus met het ananassap. Voeg de ketchup, sojasaus en witte wijnazijn toe. Laat nog zo'n 3-4 min. pruttelen op een zachter vuur. Proef en kruid met zout en zwarte peper.
  6. Voeg de varkensreepjes en de rijst bij de groenten en schep goed om. Serveer de zoetzure rijst en varkensreepjes. Smakelijk!
  7. TIP: Gebruik neutrale olie zoals arachide- of zonnebloemolie.