Ravioli met lamsvlees in de oven

80 MIN
4 personen
Ravioli met lamsvlees in de oven

Deze ravioli zijn lekker robuust, met een vulling van lamsvlees, tomatensaus en dan met parmezaanse kaas gegratineerd in de oven. Echte Italiaanse winterkost!

Ingrediënten

  • 300 g lamsgehakt
  • 150 g lamsvlees, lamsragout met been
  • 450 g pastadeeg
  • 1 stengel selder, fijngesneden
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 500 ml tomatensaus
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 80 ml rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje oregano
  • 1 mespunt komijn, gemalen
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de helft van de ui en knoflook aan in 1 eetlepels olijfolie. Voeg hierbij het gehakt en bak rul. Breng op smaak met peper, zout en komijn.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg er de Griekse yoghurt en peterselie aan toe. Laat afkoelen.
  4. Stoof de rest van de ui samen met de selder in de olijfolie. Bak hierin de lamsragout en breng op smaak met peper en zout. Blus met de rode wijn en de tomatensaus. Voeg de tijm, laurier en oregano toe. Laat 1 uur op een zacht vuurtje afgedekt sudderen.
  5. Zeef de saus. Haal het vlees van de beenderen en voeg dit opnieuw bij de saus samen met de groentjes uit de saus.
  6. Rol het pastadeeg uit en bestrijk met eigeel. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Maak met het gehakt kleine hoopjes en verdeel het op het deeg. Leg de andere helft van de pastadeeg over de hoopjes. Druk stevig aan en stans de ravioli uit met een glazenring. Druk de randen nog eens stevig aan.
  7. Kook de ravioli kort in voldoende gezouten water. Giet de saus in een ovenschotel en leg er de gekookte ravioli in. Strooi er de parmezaanse kaas over. Zet 20 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 934.77 kcal
Koolhydraten 91.76 g
waarvan suikers 21.13 g
Vet 36.88 g
waarvan verzadigd 14.37 g
Proteïnen 52.34 g
Vezels 6.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin