Pastitsio

55 MIN
4 personen
Pastitsio

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 400 g penne
  • 400 g tomatenblokjes, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 4 el bloem
  • 150 g kaas, gemalen
  • 250 ml vleesbouillon
  • 400 ml melk
  • 4 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de penne net niet gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Schep over in een kom en kruid met Provençaalse kruiden. Laat even rusten.
  3. Bak de ui samen met de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de vleesbouillon over. Laat 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
  4. Laat de boter smelten in een pan en roer er de bloem door. Laat opdrogen. Voeg er geleidelijk en al roerend de melk aan toe en laat indikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Leg de helft van de penne in een grote ovenschaal en schenk er de gehakt-tomatensaus over. Bedek met de andere helft van de pasta. Schenk hierover de witte saus en bestrooi met de gemalen kaas. Zet 25 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1140.16 kcal
Koolhydraten 86.95 g
waarvan suikers 11.67 g
Vet 61.14 g
waarvan verzadigd 26.58 g
Proteïnen 59.27 g
Vezels 5.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin