Fagottini met wortelen en sperziebonen

40 MIN
4 personen
Fagottini met wortelen en sperziebonen

Fagottini zijn gevulde beursjes van pasta, in deze versie met ricotta, sperzieboontjes en wortelen. Werk af met versgeraspte parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 500 g pastadeeg
  • 200 g sperziebonen
  • 2 wortelen
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 prei, in staafjes
  • 250 g ricotta
  • 40 g parmezaanschilfers
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • ½ kl tijm, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rol het pastadeeg uit en snijd in gelijke vierkantjes (zijde 10 centimeter).
  2. Stoof de preislierten zacht in de olijfolie. Zet opzij voor de afwerking. Stoof de lente-ui zacht in de olijfolie.
  3. Stoom de wortelen en de sperziebonen beetgaar en mix ze fijn in een blender. Meng ze nadien in een kom met de ricotta, de lente-ui, de tijm en het ei. Kruid naar smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  4. Verdeel het vulsel over de pastavierkantjes. Bevochtig de randen met wat water. Maak er bundeltjes van door de tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe te trekken.
  5. Kook de pasta in 3 minuten beetgaar in gezouten water. Haal ze uit het water en bak ze in de boter. Versier elk buideltje met een sliertje prei. Strooi er de parmezaanschilfers over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 774.82 kcal
Koolhydraten 93.31 g
waarvan suikers 10.23 g
Vet 29.11 g
waarvan verzadigd 13.86 g
Proteïnen 31.47 g
Vezels 9.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin