Bak het gehakt rul in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de uien en de knoflook bij. Laat 5 minuten meestoven. Voeg er de wortelen, de courgette, de oregano en de Provençaalse kruiden aan toe. Schep goed om. Schenk er de wijn bij en laat de wijn tot de helft inkoken. Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met peper en zout. Laat 30 minuten stoven onder het deksel.
Bak de champignons kort op een hevig vuur met de rest van de olijfolie en doe ze bij de tomatensaus.
Laat voor de kaassaus de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Laat kort opdrogen op een matig vuur. Leng gelijkmatig aan met de melk, roer voortdurend en blijf roeren tot de saus bindt. Voeg, van het vuur af, twee derde van de parmezaan bij de saus. Roer tot de kaas volledig gesmolten is.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Schep een dun laagje kaassaus op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van lasagnevellen. Vul de schaal verder met laagjes gehaktsaus, lasagnevellen en kaassaus tot de ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met kaassaus.
Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en zet 30 minuten in het midden van de oven.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.