Ratatouille ovenschotel met lookbroodjes

35 MIN
2 personen
Ratatouille ovenschotel met lookbroodjes

Heerlijke rijtjes boordevol groentjes met mozzarella die er mooi tussensmelt. Super lekker met de lookbroodjes die je erbij maakt, smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 250 g mozzarella
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bruin broodje
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette en aubergine in plakjes van 0,5 cm. Leg de plakjes courgette en aubergine op keukenpapier en bestrooi met zout. Leg er nog een laag keukenpapier op. Laat even rusten. Snij ook de uien, tomaten en mozzarella in zo fijn mogelijke plakjes.
  2. Giet de passata in een ovenschaal en strooi er de helft van de Provencaalse kruiden op. Dep de aubergine- en courgetteplakjes goed droog en kruid met peper. Maak rijtjes in de ovenschaal met afwisselend een plakje tomaat, courgette, rode ui, mozzarella, aubergine,... Ga zo voort tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Laat ondertussen de boter smelten in een pannetje. Pers de knoflook en voeg toe aan de boter. Kruid met peper en zout. Snij de bruine broodjes in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de gesmolten lookboter. Zet de bakplaat 10 minuten mee in de oven.
  4. Serveer de ratatouille met de lookbroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 962.56 kcal
Koolhydraten 89 g
waarvan suikers 19.93 g
Vet 44.64 g
waarvan verzadigd 25.91 g
Proteïnen 44.1 g
Vezels 16.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin