Gnocchi met geroosterde pompoen, rucolapesto en mozzarella

35 MIN
2 personen
Gnocchi met geroosterde pompoen, rucolapesto en mozzarella

Zin in een lekker vullend herfstgerecht? We maken gnocchi met rucolapesto met amandelen, blokjes geroosterde pompoen en mozzarella die over het gerecht smelt. Zo verrassend veggie!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 50 g rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el amandelpoeder
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 250 g gnocchi
  • 2 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en verwijder de zaden. Snij de pompoen in blokjes van ca. 2 centimeter. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats 20 minuten in de oven en schep de blokjes halfweg om.
  2. Hak de helft van de rucola grof. Pers de knoflook. Doe de knoflook, het amandelpoeder en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Scheur de mozzarella in stukjes.
  4. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  5. Doe de gnocchi in een kom en meng er de rucolapesto door. Voeg eventueel een schep van het kookvocht toe. Schep er nu voorzichtig de geroosterde pompoenblokjes, de rest van de rucola en de mozzarella door. Schep over in borden en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1219.15 kcal
Koolhydraten 111.41 g
waarvan suikers 13.61 g
Vet 67.21 g
waarvan verzadigd 17.17 g
Proteïnen 41.08 g
Vezels 10.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin