Pompoensoep

30 MIN
4 personen
Pompoensoep

De klassieke, eenvoudige pompoensoep. Werk af met een toefje room (je kan er een mooie tekening mee maken) en serveer met een stukje knapperig brood.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 l groentebouillon
  • 100 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de pompoen in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Fruit de ui samen met de knoflook glazig in de olijfolie. Doe er de groenten bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat even stoven.
  3. Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten koken. Mix. Serveer er de room apart bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 316.99 kcal
Koolhydraten 35.33 g
waarvan suikers 13.43 g
Vet 15.29 g
waarvan verzadigd 6.48 g
Proteïnen 7.87 g
Vezels 6.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin