Waterkerssoep met mozzarella en tartaar van tomaat

35 MIN
4 personen
Waterkerssoep met mozzarella en tartaar van tomaat

Een zomers soepje, deze waterkerssoep met plakjes mozzarella en een tartaar van tomaten in. Serveer met wat geroosterd brood met olijfolie.

Ingrediënten

  • 2 bintjes, in blokjes
  • 1 preiwit, fijngehakt
  • 2 tomaten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 bussels waterkers, en extra voor afwerking
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • 800 ml groentebouillon
  • klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui samen met het preiwit en de ui in wat boter. Schenk er na enkele minuten 800 milliliter groentebouillon bij en voeg er de waterkers aan toe. Laat 20 minuten koken.
  2. Ontvel ondertussen de tomaten. Haal de pitten eruit en snijd in zeer kleine blokjes. Kruid af met peper en zout. Meng er wat van de extra waterkersblaadjes onder.
  3. Mix tot een fijne soep en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over 4 borden en leg in elk bord 2 plakjes mozzarella. Lepel hierop de tomatentartaar. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 219.58 kcal
Koolhydraten 16.89 g
waarvan suikers 5.66 g
Vet 10.97 g
waarvan verzadigd 6.47 g
Proteïnen 11.57 g
Vezels 5.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin