Ja hoor, je kan het niet meer ontkennen: pompoenen zijn overal! Je kan er echt niet meer naast kijken in de supermarkt, bij de groenteboer en misschien zelfs in je tuin. Of kreeg je misschien een reuze-exemplaar cadeau van een enthousiaste moestuinier?

Toegegeven, die reuzepompoenen kunnen wat waterig zijn, maar dat maakt wel dat ze ideaal zijn om soep mee te maken, nog steeds onze favoriete bereiding met pompoen. En je kan een hele simpele soep met pompoen maken, altijd lekker, maar er ook allerlei lekkere ingrediënten aan toevoegen om je soep te pimpen.

Pompoensoep


De klassieke pompoensoep

De klassieke, eenvoudige soep van pompoen. Werk af met een toefje room (je kan er ook een mooie tekening mee maken) en serveer met een stukje knapperig brood.

Pompoensoep met venkel en appel


Pompoensoep met venkel en appel

Venkel en appel zijn een verrassende frisse combinatie met pompoen. Het soepje wordt afgewerkt met spinazieblaadjes, granaatappel en pompoenpitten, zo mooi! Op en top herfst!

Thaise pompoensoep


Thaise pompoensoep

Pompoen is niet enkel bij ons een populair ingrediënt, ook de Thai koken er graag mee. Uiteraard is dit een lekker pittig soepje dankzij de heerlijke sriracha-saus.

Wortel-pompoensoep met korianderpesto


Pompoensoep met korianderpesto

Wortel en pompoen, weer zo'n lekkere combinatie! We geven de soep een Midden-Oosters tintje met komijn en verse korianderpesto.

Pompoensoep met appelsien


Pompoensoep met sinaasappel

Heb je al zo vaak soep met pompoen gemaakt, en wil je eens verrassend uit de hoek komen? Maak dan eens deze versie met sinaasappel. Origineel en fris!

Pompoensoep met kabeljauw


Pompoensoep met kabeljauw

Deze soep geef je een feestelijke twist, door er blokjes kabeljauw aan toe te voegen. Een perfect voorgerecht voor feestelijke gelegenheden!

Save