Courgettesoep met basilicum en parmezaan

20 MIN
4 personen
Courgettesoep met basilicum en parmezaan

Een lekkere zomerse soep is deze courgettesoep, afgewerkt met basilicum en parmezaan. Lekker snel en makkelijk!

Ingrediënten

  • 6 courgettes, in schijfjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 120 g parmezaanschilfers
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 20 blaadjes basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de knoflook met de courgette aan in een eetlepel olijfolie. Laat bakken tot de courgette zacht is.
  2. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.
  3. Voeg 100 gram parmezaanschilfers en de basilicum toe. Roer goed om.
  4. Kruid bij met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en werk af met de rest van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 328.37 kcal
Koolhydraten 25.41 g
waarvan suikers 24.04 g
Vet 14.24 g
waarvan verzadigd 7.09 g
Proteïnen 23.35 g
Vezels 5.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin