Groentesoep met asperges

20 MIN
4 personen
Groentesoep met asperges

We pimpen eemvoudige groentensoep met elegante romanesco roosjes en heerlijke witte en groene asperges. Van dagdagelijks naar feestelijk! Lekker met gebakken spekjes of gerookte zalm bij.

Ingrediënten

  • 800 g witte asperges, in grote stukken
  • 4 groene asperges, in stukjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 prei, in ringen
  • 1 romanesco, in roosjes
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 el boter
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Stoof de ui aan in de boter. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg er de witte en groene asperges, de romanesco en de prei bij. Laat 10 minuten koken.
  2. Breng ze op smaak met de peterselie, peper en zout. Roer om en verdeel over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 217.45 kcal
Koolhydraten 15.96 g
waarvan suikers 13.76 g
Vet 10.14 g
waarvan verzadigd 6.08 g
Proteïnen 11.9 g
Vezels 11.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin