Pommes Duchesse

35 MIN
4 personen
Pommes Duchesse

Pommes duchesse is een klassieke feestelijke aardappelbereiding. Je spuit stevige aardappelpuree in mooie torentjes en laat ze kleuren in de oven.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 100 g boter
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en schud ze droog.
  3. Stamp de aardappelen tot een puree. Meng met de boter en de eidooiers tot een gladde massa. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Vul een spuitzak met een gekarteld mondje met de puree. Spuit hiermee mooie torentjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de pommes duchesse 20 minuten kleuren in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 397.06 kcal
Koolhydraten 37.69 g
waarvan suikers 0.18 g
Vet 23.82 g
waarvan verzadigd 14.3 g
Proteïnen 5.9 g
Vezels 5.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin