Gratin dauphinois

105 MIN
4 personen
Gratin dauphinois

Een Franse klassieker bij uitstek, gratin dauphinois. Flinterdunne schijfjes aardappel met een zalig sausje met room en knoflook en een krokant kaaskorstje.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel, geschild en in dunne plakjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 ml room
  • 500 ml melk
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Smeer een ovenschaal in met boter en knoflook.
  3. Dep de schijfjes aardappel droog met een theedoek.
  4. Schik ze laag voor laag in de ovenschaal. Meng de melk met de room en kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Schenk de mengeling over de aardappelen zodat ze net onderstaan.
  5. Zet de aardappelen 1,5 uur in de oven. Serveer goed warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 485.3 kcal
Koolhydraten 45.71 g
waarvan suikers 8.11 g
Vet 28.4 g
waarvan verzadigd 16.14 g
Proteïnen 9.88 g
Vezels 5.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin