Rösti

15 MIN
4 personen
Rösti

Rösti zijn Zweedse aardappeltaartjes, snel klaar, en helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Lekker feestelijk bij een stukje vlees of vis.

Ingrediënten

  • 8 aardappelen, geschild
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid het losgeklopte ei met peper en zout.
  2. Snijd de aardappelen met een keukenrobot of een mandoline in julienne. Was ze niet meer zodat het zetmeel blijft kleven.
  3. Meng de aardappeljulienne met het ei. Verhit de boter in een pan. Vorm met behulp van een dresseerring vier rondjes van het aardappelmengsel. Druk goed aan. Bak de rösti's 6 minuten krokant. Draai om en bak nog eens 6 minuten aan de andere kant.
  4. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 122.32 kcal
Koolhydraten 14.74 g
waarvan suikers 0.03 g
Vet 5.07 g
waarvan verzadigd 2.75 g
Proteïnen 3.33 g
Vezels 2.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin