Pizza vegetale met mozzarella

25 MIN
2 personen
Pizza vegetale met mozzarella

Zin in pizza? Take out bestellen? Nee, het kan sneller én lekkerder! Maak zelf een heerlijke veggie pizza met lekker veel groentjes en mozzarella die er mooi over smelt. En uiteraard met een lekker slaatje erbij. Bij welke take out krijg je dat? Aan de slag en genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 125 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 125 g mozzarella
  • 150 ml tomatenpassata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 pizzadeeg
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snij de courgette in plakjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij het bovenste deel van de paprika met de steel weg en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snij de paprika in ringen. Scheur de mozzarella in stukjes.
  2. Doe de aangegeven hoeveelheid passata in een kommetje en meng er de oregano en olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  3. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de passata. Schik er de groenten (behalve de rucola) en mozzarella op. Zet 10-12 minute in in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de pizza uit de oven. Beleg met de rucola en besprenkel met de extra vierge olijfolie en de balsamico. Snij in stukken en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 665.52 kcal
Koolhydraten 52.47 g
waarvan suikers 19.89 g
Vet 35.51 g
waarvan verzadigd 13.63 g
Proteïnen 30.19 g
Vezels 9.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin