Pizza melanzane parmigiana

20 MIN
2 personen
Pizza melanzane parmigiana

Het bekende Italiaanse gerecht melanzane alla parmigiana ken je ongetwijfeld: een heerlijke ovenschotel met aubergine, mozzarella en parmezaan. We brengen die heerlijke combinatie nu in een originele pizza. Verrassend, veggie en snel klaar!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 bol mozzarella
  • 150 ml tomatenpassata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 pizzadeeg
  • 30 g parmezaan
  • 25 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Verwarm een grillpan. Snij de aubergine in plakjes en bestrijk ze met de helft van de olijfolie. Snij de mozzarella in plakjes.
  2. Grill de plakjes aubergine aan beide kanten. Kruid ze met peper en zout.
  3. Doe de aangegeven hoeveelheid passata in een kommetje en meng er de oregano en de rest van de olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  4. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de passata. Schik er de gegrilde aubergine en mozzarella op en strooi er de parmezaan over. Zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de pizza uit de oven. Beleg met de rucola en besprenkel met de extra vierge olijfolie en de balsamico. Snij in stukken en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 739.69 kcal
Koolhydraten 43.68 g
waarvan suikers 9.61 g
Vet 47.57 g
waarvan verzadigd 17.42 g
Proteïnen 31.95 g
Vezels 6.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin