Macaroni met aubergine en champignons

20 MIN
2 personen
Macaroni met aubergine en champignons

Een vegetarische 'mac & cheese' met blokjes gebakken aubergine en champignons, die dan afgewerkt worden met een romig sausje. Puur comfort food met toch die extra groenten, en bovendien klaar in 20 minuten. Win-win!

Ingrediënten

  • 200 g macaroni
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 aubergine
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Snij de aubergine in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig in 2 minuten. Voeg dan de knoflook, aubergine en champignons toe. Roerbak 5 minuten op hoog vuur.
  4. Voeg de room en per persoon 60 milliliter van het kookvocht toe in de pan en kruid met peper en zout. Laat op een laag vuur 7 minuten pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Roer er de macaroni en bladpeterselie door.
  5. Verdeel de macaroni over de borden en werk af met de parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.03 kcal
Koolhydraten 80.9 g
waarvan suikers 14.06 g
Vet 27.78 g
waarvan verzadigd 11.97 g
Proteïnen 27.49 g
Vezels 12.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin