Macaroni met aubergine en champignons

15 MIN
2 personen
Macaroni met aubergine en champignons

Een vegetarische 'mac & cheese' met blokjes gebakken aubergine en champignons, die dan afgewerkt worden met een romig sausje. Puur comfort food met toch die extra groenten, en bovendien klaar in 15 minuten. Win-win!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 aubergine
  • 200 g macaroni
  • 100 ml lichte room
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de macaroni en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8minuten. Giet de pasta af.
  3. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de champignons in kwartjes. Snij de aubergine in blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig in 2 minuten. Voeg dan de knoflook, aubergine en champignons toe. Roerbak 5 minuten op hoog vuur.
  5. Schenk de room in de pan en kruid met peper en zout. Laat op een laag vuur 7 minuten pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Roer er de macaroni en bladpeterselie door.
  6. Verdeel de macaroni over de borden en garneer met de parmezaanschilfers.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 752.65 kcal
Koolhydraten 81.59 g
waarvan suikers 14.75 g
Vet 32.79 g
waarvan verzadigd 11.52 g
Proteïnen 27.37 g
Vezels 12.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin