Iedereen gaat wel eens graag eten bij een pizzeria of bestelt af en toe een pizza om te laten leveren. Maar eigenlijk is het ook heel gemakkelijk om zelf thuis te maken, en vaak sneller dan dat je een koerier moet laten komen. Zelf je deeg maken kan plezant zijn, maar in de supermarkt verkopen ze ook kant-en-klare degen die lekker gemakkelijk zijn en bovendien ook goed smaken.

Of waarom beleg je eens niet een 'alternatieve' bodem, zoals pitabroodjes, platbrood of tortillawraps. Of ga voor een gezonde versie met een bodem van bloemkool, courgette of portobello! Vervolgens bestrijken we de bodem met passata, gemengd met een beetje gedroogde oregano, lekker!

Kies je favoriete toppings, werk af met kaas en hij kan meteen de oven in. Zorg ervoor dat de oven goed warm is (> 250 °C) en 10 minuten later kan je al beginnen smullen. Je kan nog afwerken met rucola, wat prosciutto, blaadjes basilicum en enkele druppeltjes extra vierge olijfolie. Smullen maar!

Pizza vegetale met mozzarella


Pizza vegetale met mozzarella
Maak zelf een heerlijke veggie versie met lekker veel groentjes en mozzarella die er mooi over smelt. En uiteraard met een lekker slaatje erbij. Aan de slag en genieten maar! Bekijk recept



Pizza margherita


Pizza margherita
Margharita is dé basispizza uit de Italiaanse keuken. Heel eenvoudig, maar het is belangrijk dat je topingrediënten gebruikt, voor de beste smaak! Bekijk recept



Pizza Pollo


Pizza Pollo
Met kipblokjes, champignons en mozzarella. Een favoriet van groot en klein! Bekijk recept



Portobello pizza's


Portobello pizza's
Superorigineel met een heerlijk (gezonde) portobello champignon als bodem. Gezond en overheerlijk. Een ideaal hapje! Bekijk recept



Pizza-courgettebootjes


Pizza-courgettebootjes
Wat als je alle lekkere pizza ingrediënten samenbrengt op een gezonde en toch nog lekkere bodem? Ontdek deze originele en lichte courgettebootjes, yum! Bekijk recept



Bloemkoolpizza margherita


Bloemkoolpizza margherita
Deze verrassende variant van de margherita wordt gemaakt op basis van een bloemkoolbodem. Origineel, gezond en lekker smeuïg met mozzarella. Bekijk recept



Pizza baguette Capricciosa


Pizza baguette Capricciosa
Baguette of ciabatta kan ook perfect dienen als basis. Probeer deze heerlijke versie 'Capricciosa' maar eens, met artisjok, ham, olijven, champignons en mozzarella. Smullen! Bekijk recept



Pizza met bresaola en rucola


Pizza met bresaola en rucola
Een versie voor fijnproevers met bresaola, dat is gedroogd Italiaans rundsvlees. Doe daar nog wat rucola en parmezaanschilfers bij, en je weet dat het lekker zal zijn. Bekijk recept



Pizza met ricotta en aubergine


Pizza met ricotta en aubergine
Witte pizza is een soort die bij ons niet zo gekend is, maar wel degelijk vaak gegeten wordt in Italië. De tomatensaus is afwezig maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een kruidige ricottabodem en heerlijke gegrilde plakjes aubergine. Werk af met wat rucola. Bekijk recept



Witte pizza met groene asperges en gerookte ham


Witte pizza met groene asperges en gerookte ham
Nog een 'pizza bianco' met gerookte ham, spinazie en kruidenkaas. Bekijk recept



Griekse pizzetta's


Griekse pizzetta's
Pizzetta's zijn pitabroodjes die je belegt zoals een pizza. Gemakkelijk, snel klaar en toch overheerlijk. Hier op Griekse wijze met o.a. feta en olijven. Zin in? Je kan deze originele pizzetta's deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!



Pizzetta met ham en champignons


Pizzetta met ham en champignons
Lekker originele pizzetta's op pitabroodjes met een heerlijke topping van ham en champignons. En uiteraard mozzarella die er mooi overheen smelt. Bekijk recept