Tortellini met tomatenroomsaus, rucola en parmezaan

15 MIN
2 personen
Tortellini met tomatenroomsaus, rucola en parmezaan

Zin in een snel, smaakvol gerechtje? We maken een heel snel pastagerecht met heerlijke Italiaanse smaken: tortellini met ricotta en spinazie met een romig tomatensausje bij, afgewerkt met rucola en parmezaanschilfers. En dat in een kwartiertje tijd, hoe goed is dat?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g tortellini met ricotta en spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 25 g rucola
  • 200 g kerstomaten
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een antikleefpan klaar.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  3. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  4. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tortellini en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de pan met de ui en knoflook. Roer goed om en laat 8 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Was de rucola en laat uitlekken. Halveer de kerstomaten. Roer de lichte room door de tomatensaus. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de tortellini met de tomatensaus. Schik er de rucola, de kerstomaten en parmezaanschilfers op en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.97 kcal
Koolhydraten 72.38 g
waarvan suikers 10.63 g
Vet 34.52 g
waarvan verzadigd 11.67 g
Proteïnen 23.83 g
Vezels 10.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin