Tijdens de Italiaanse week kan een pizza toch absoluut niet ontbreken. Een van onze persoonlijke favorieten is de pizza quattro stagioni. Beleg je pizza in vier delen of meng alle ingrediënten door elkaar. Jij kiest!
Ingrediënten
125 gr witte champignons
1 groene paprika
1 rode ui
200 gr tomatenpulp
2 kl Italiaanse kruiden
2 pizzabodems
100 gr artisjokharten
50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
1 scheutje olijfolie
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de champignons in plakjes, de paprika in repen van 1 cm en de ui in dunne ringen.
Smeer een dunne laag tomatenpulp op de pizzabodem en kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Beleg de pizza vervolgens in vier delen (quattro stagioni) of door elkaar gemengd. Schik de champignons, paprika, uiringen en artisjokharten (zie tip) erop. Strooi de Gran Moravia erop en besprenkel de pizza met olijfolie. Zet 15 min. in de oven.
Serveer de pizza meteen. Smakelijk!
TIP: Gebruik de olie uit het potje van de artisjokharten om te pizza mee te besprenkelen in plaats van olijfolie.