Pizza met spek, courgette, Gran Moravia en rucola

30 MIN
2 personen
Pizza met spek, courgette, Gran Moravia en rucola

Heb je al eens de combinatie van spek en courgette geprobeerd? Dit is je kans! Maak deze originele pizza in een wip klaar!

Ingrediënten

  • ½ gele ui
  • 100 gr traaggegaard spek
  • 1 courgette
  • 10 gr basilicum
  • 5 gr verse oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr tomatenpulp
  • 2 pizzabodems
  • 50 gr Gran Moravia (of Parmezaan)
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip). Hak de ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en stoof de ui op middelhoog vuur glazig. Kruid met zout en blus met de balsamicoazijn. Stoof zo'n 10 min. op zacht vuur.
  2. Snijd het traag gegaard spek in plakjes. Snijd de courgette in lange plakken. Hak het basilicum en de oregano fijn.
  3. Pers de knoflook en meng samen met de oregano door de tomatenpulp. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Smeer een laag van de tomatensaus op de pizzabodem. Schik de courgette en het spek erop. Werk af met de Gran Moravia en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza 15 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten en het deeg goudbruin kleurt.
  4. Haal de pizza uit de oven en werk af met de rucola en het basilicum. Smakelijk!
  5. TIP: Laat de bakplaat mee voorverwarmen in de oven, zo wordt de bodem ook meteen gebakken zodra je de pizza de oven in schuift.