Zomervakantie! Dat betekent dat we al eens iets extra leuk en lekkers kunnen doen voor jullie. Deze week is het Italiaanse week bij onze partner Foodbag. Heel wat gerechten hebben een heerlijk Italiaans tintje gekregen, óók enkele 15gram gerechten. Wat denk je van een originele snelle lasagne die je op het vuur laat pruttelen in plaats van in de oven te moeten zetten? En pizza mag natuurlijk ook niet ontbreken. We kozen voor de überklassieker pizza quatro stagioni. En Foodbag zelf heeft ook heel wat heerlijke Italiaanse toppers in de aanbieding (wist je dat je je maaltijdbox kan vullen met 15gram -én Foodbag-gerechten?): zoals een verse pasta met prosciutto en venkel en kip caprese met mozzarella en gegrilde nectarine, yum!

En daar stopt het niet, want er zijn ook nog heel wat leuke en lekkere Italiaanse producten en gerechten die je als extra bij je maaltijdbox kan bestellen: de overheerlijke tomatensaus van Think Tomato, een aperobox met een Italiaans kantje (met o.a. een zalige dip van zongedroogde tomaten en burrata), 3 soorten kant-en-klare lasagne voor drukke dagen (Florentine, veggie en classic) en Italiaanse tomatensoep van Soepmie.

Wist je dat het water waarin je pasta kookt vloeibaar goud is? Hoe en waarom ontdek je hier!

De Italiaanse extra's bij Foodbag

Dus al ga je deze zomer misschien niet op vakantie naar Italië op vakantie, wij brengen de Italiaanse zomer gewoon naar jou toe! Stel hier je Foodbag samen.

Hieronder een overzichtje van de Italiaanse gerechten bij Foodbag deze week:

Snelle lasagne met gehakt en champignons


Snelle lasagne met gehakt en champignons

Wie Italiaanse week zegt, zegt lasagne. En deze versie is wel heel snel klaar. Door alles in één pot op het vuur te laten pruttelen in plaats van de lasagne in de oven te garen, tover je hem in een wip op tafel. Bekijk recept

Pizza quattro stagioni met champignons en paprika


Pizza quattro stagioni met champignons en paprikaEen van onze favoriete pizza's is de pizza quattro stagioni. Beleg je pizza in vier delen of meng alle ingrediënten door elkaar. Jij kiest! Bekijk recept. 

Verse pasta met prosciutto en venkel
Pieter is IT'er bij Foodbag.be, maar daarbuiten is hij ook foodlover in hart en nieren. Hij woonde zelfs even in Italië, en ontdekte daar dit recept. Het is nog steeds zijn go to als hij even wil terugdenken aan de Italiaanse zon. We laten je mee wegdromen!

Kip caprese met mozzarella en gegrilde nectarine


Kip caprese met mozzarella en gegrilde nectarine

Een gerechtje van Sandra Bekkari! Tijdens de Italiaanse week gaat zij voor een klassieker: Kip caprese! De salade van nectarine, kerstomaatjes en rucola geven dit gerecht een frisse toets. Voeg toe aan je Foodbag.