Onze twee lievelingsgerechten gebundeld in één: pizza en spaghetti bolognaise. Dat kan niet anders dan een succes zijn, toch?
Ingrediënten
½ gele ui
1 teentje knoflook
1 courgette
1 wortel
250 gr rund-varkensgehakt
400 gr tomatenpulp
2 pizzabodems
50 gr geraspte kaas
olijfolie
1 kl gedroogde rozemarijn
1 blaadje gedroogde laurier
1 scheutje rode wijnazijn
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de ui fijn, pers de knoflook, snijd de courgette in blokjes en rasp de
wortel (of snijd fijn).
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime stoofpot en fruit de ui op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de groenten toe en stoof ze enkele minuten mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul door het met een vork in kleine stukken te prakken. Bak het gehakt ongeveer 5 minuten mee. Voeg tot slot de rozemarijn, laurier, tomatenpulp, rode wijnazijn en een scheutje water toe. Roer de saus door elkaar en breng aan de kook. Laat de bolognaisesaus nog even zachtjes pruttelen en roer daarbij af en toe nog eens door.
Haal de laurier uit de saus. Verdeel wat van de bolognaisesaus over de pizzabodem en bestrooi met geraspte kaas. Zet de pizza ongeveer 15 min. in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt en de bodem mooi krokant is.