Pizza bianca met gehakt, aardappelen en veldsla

30 MIN
2 personen
Pizza bianca met gehakt, aardappelen en veldsla

Op zoek naar een lekker winters, hartverwarmend gerecht? Maak eens deze originele 'pizza bianca' met kruidig gehakt, krokante aardappelschijfjes en frisse veldsla erbij. Je waant je zo in de Alpen. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 pizzadeeg
  • 30 g parmezaan
  • 50 g veldsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Was de aardappelen en snij ze in plakjes van 0,5 centimeter. Breng een pot gezouten water aan de kook, voeg de aardappelplakjes toe en kook 5 minuten. Giet af en spoel met koud water. Dep goed droog met keukenpapier.
  3. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Hak fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Bak 3 minuten. Voeg dan de rozemarijn toe en bak nog 2 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Pers de knoflook. Meng de ricotta met de oregano, knoflook en peper en zout.
  5. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ricottamengsel. Verdeel er het gehaktmengsel over. Schik er de voorgekookte aardappelplakjes op. Strooi er de parmezaan over. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Was de veldsla en laat uitlekken.
  7. Meng de extra vierge olijfolie met de witte wijnazijn, kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  8. Snij de pizza in stukken. Meng de dressing met de veldsla en serveer bij de pizza.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 994.73 kcal
Koolhydraten 60.92 g
waarvan suikers 8.01 g
Vet 61.18 g
waarvan verzadigd 21.93 g
Proteïnen 49.47 g
Vezels 5.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin