Spekpatatjes met witloof en appel

30 MIN
2 personen
Spekpatatjes met witloof en appel

We haalden onze inspiratie voor dit gerecht in de Alpen, waar ze graag gebakken aardappelen in combinatie met spekjes eten. Lekker stevige 'bergwandeling' kost. We geven er een Belgische twist aan door witloof toe te voegen en wat appel, voor een zoete noot. Dit zal ook smaken na een stevige wandeling op eigen bodem!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 centimeter. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook 10 minuten en giet af.
  2. Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Snij het witloof in stukjes. Schil de appel en snij in blokjes. Verhit een grote antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Roerbak en voeg na 5 minuten de olijfolie, de ui, knoflook, witloof en appel toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de voorgekookte aardappelblokjes toe. Roerbak tot alles mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de dressing door de rucola. Serveer de spekpatatjes met de rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 805.38 kcal
Koolhydraten 58.69 g
waarvan suikers 20.51 g
Vet 42.86 g
waarvan verzadigd 29.27 g
Proteïnen 21.75 g
Vezels 13.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin