Knolselderlasagne met champignons en ricotta

45 MIN
2 personen
Knolselderlasagne met champignons en ricotta

Hou jij ook zo van lasagne, maar vind je dat het wel eens zwaar op de maag kan vallen? Dan hebben wij een heerlijk vegetarisch alternatief voor jou: lasagne van knolselder. Verrassend van smaak, zeker in combinatie met de champignon-tomatensaus en ricotta. Lekker licht genieten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • ½ knolselder
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 250 g ricotta
  • 40 g gratinkaas
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en champignons toe. Laat 5 minuten stoven.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de knolselder, halveer en snij in zo fijn mogelijke plakjes. Kook de plakjes knolselder 2 minuten (doe dit eventueel in verschillende keren). Schep de plakjes knolselder uit het hete water. Laat uitlekken op een propere keukenhanddoek of keukenpapier. Dep goed droog.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenpassata toe aan de pan met de champignons. Laat 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Neem een ovenschaal en bedek met 1/3de van de knolselder plakjes. Bestrijk met 1/3de van de ricotta. Kruid met peper en zout. Schep hier de helft van de tomaten-champignonsaus op. Maak opnieuw een laag knolselderplakjes, dan ricotta, kruid met peper en zout en de rest van de tomaat-champignonsaus. Eindig met een laag knolselder en ricotta. Strooi er de gratinkaas over en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en peper en zout. Zet de rucola klaar in een kom.
  7. Serveer de knolselderlasagne met de rucola en besprenkel met de dressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 568.48 kcal
Koolhydraten 29.99 g
waarvan suikers 11.83 g
Vet 36.17 g
waarvan verzadigd 15.65 g
Proteïnen 25.14 g
Vezels 7.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin