Wie houdt er nu niet van pizza? Margherita, Napoli, Funghi of Quattro Stagioni zijn echte klassiekers en ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal belegd met tomatensaus. Maar er staat ook zoiets als de 'pizza bianca', met een witte bodem. Minder klassiek, maar wel heel erg verrassend! Dat weten ze in de Elzas met hun 'flammkuchen' ook. 

Als 'witte saus' op je pizza kan je zure room, ricotta, mascarpone of gewoon simpelweg mozzarellakaas gebruiken. Het hoeft niet, maar je kan je witte saus op smaak brengen met peper en zout, citroenzeste, knoflook, kruiden,... En qua toppings kan je dan weer helemaal 'loco' gaan!

Een topper uit Sicilië is witte pizza belegd met Mortadella, mozzarella en pistaches. Zo verrassend en zo lekker! En we hebben leuk nieuws, want wist je dat je bij Foodbag als extra bij je foodbox ook pizzabodems kan bestellen? En echt, ze zijn overheerlijk! Wij testten het zelf uit, en stonden echt versteld van de kwaliteit en knapperigheid van deze pizzabodems!

 

Pizza bianca met mortadella, mozzarella en pistachepesto


Pizza bianca met mortadella, mozzarella en pistachepesto

Pizza bianca met mortadella, gemaakt met de pizzabodem van Foodbag, overheerlijk!

En we serveren je graag nog meer inspiratie om zelf je witte pizza te maken. Of ga gewoon zelf creatief aan de slag, ideaal om restjes te verwerken!


Witte pizza met groene asperges en gerookte ham


Witte pizza met groene asperges en gerookte ham
Iedereen kent wel een pizza met tomatensaus, maar minder gekend is de 'pizza bianca' of witte pizza. Ook lekker, zeker met gerookte ham, spinazie en kruidenkaas. Bekijk recept



Pizza bianca met gehakt, aardappelen en veldsla


Pizza bianca met gehakt, aardappelen en veldsla
Op zoek naar een lekker hartverwarmend gerecht? Maak eens deze originele 'pizza bianca' met kruidig gehakt, krokante aardappelschijfjes en frisse veldsla erbij. Je waant je zo in de Alpen. Geniet ervan! Bekijk recept



Pizza met ricotta en aubergine


Pizza met ricotta en aubergine
Witte pizza of 'pizza bianco' is een pizzasoort die bij ons niet zo gekend is, maar wel degelijk vaak gegeten wordt in Italië. De tomatensaus is afwezig maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een kruidige ricottabodem en heerlijke gegrilde plakjes aubergine. Werk af met wat rucola. Bekijk recept



Witte pizza met pompoen, salie en walnoot


Witte pizza met pompoen, salie en walnoot
Een heerlijk herfstige pizza, zonder tomatensaus maar met blokjes geroosterde pompoen, salie en crunchy walnoten. Lekker origineel! Bekijk recept



Pizza met ricotta, citroen en courgette


Pizza met ricotta, citroen en courgette
Dit is geen klassieke pizza, maar o zo lekker! Een witte bodem met ricotta, oregano en citroen, met daarop prachtige courgettelinten en pijnboompitten, afgewerkt met een frisse salade met citroendressing. Maak er een heerlijk pizza-feestje van! Bekijk recept



Witte pizza met champignons, roquefort en rucola


Witte pizza met champignons, roquefort en rucola
Witte pizza's, ze krijgen soms wat te weinig aandacht in verhouding met de rode exemplaren. Onterecht, want een pizza met een lekker lichte saus op basis van ricotta kan ook overheerlijk zijn! Doe daar nog roquefort, champignons en rucola bij, en je hebt een overheerlijk avondmaal! Laat het smaken. Bekijk recept



Flammkuchen met peer en roquefort


Flammkuchen met peer en roquefort
Flammkuchen, of Tarte Flambée, is een traditionele 'witte pizza' uit de Elzas. Deze variatie met peer en roquefort is heerlijk en eenvoudig! Bekijk recept