Pizza bianca met aardappelen en een fris slaatje met veldsla, appel en witloof

25 MIN
2 personen
Pizza bianca met aardappelen en een fris slaatje met veldsla, appel en witloof

Aardappels op een pizza klinkt misschien heel raar, maar geloof ons, het is heerlijk! Onze versie van de pizza bianca serveren we met een fris slaatje met veldsla en witloof. Hiervan ga je genieten.

Ingrediënten

  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 1 pizzadeeg
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 takje rozemarijn
  • 30 g parmezaan
  • 50 g veldsla
  • ½ limoen
  • ½ appel
  • 1 stronkje witloof
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Was de aardappelen en snij ze in plakjes van 0,5 centimeter. Breng een pot gezouten water aan de kook, voeg de aardappelplakjes toe en kook 5 minuten. Giet af en spoel met koud water. Dep goed droog met keukenpapier.
  3. Pers de knoflook. Meng de ricotta met de oregano, knoflook en peper en zout. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
  4. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ricottamengsel. Schik er de voorgekookte aardappelplakjes op. Strooi er de rozemarijn en parmezaan over. Besprenkel met de olijfolie. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Was de veldsla en laat uitlekken.
  6. Maak ondertussen het slaatje. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid limoen. Pers het sap. Meng de het limoensap met de suiker, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Snij de appel in plakjes en dan in fijne staafjes. Maak de blaadjes los van het witloof en snij in de lengte in reepjes. Meng de veldsla met het witloof, de appelstaafjes en de dressing.
  7. Snij de pizza in stukken. Serveer met het slaatje erbij.
  8. Proefsessie: lekker

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 716.8 kcal
Koolhydraten 66.78 g
waarvan suikers 17.25 g
Vet 36.79 g
waarvan verzadigd 13.83 g
Proteïnen 26.47 g
Vezels 7.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin