Tagliatelle carbonara met spekblokjes, prei en tijm

15 MIN
2 personen
Tagliatelle carbonara met spekblokjes, prei en tijm

Prei, spekblokjes én tijm, het is een overheerlijke combinatie! We maken er een heerlijke carbonarasaus mee. In 15 minuten slurp je deze geweldige tagliatelle carbonara naar binnen, yum!

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 prei
  • 2 takjes tijm
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, een grote antikleefpan, een vergiet, een snijplank, een mes, een maatbeker en een kom klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Verhit de antikleefpan zonder vetstof en voeg de spekblokjes toe. Bak 3 minuten. Schep uit de pan en hou even apart.
  4. Was en snij de prei ondertussen in halve ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Stoof de prei 5 minuten in het vet van de spekblokjes. Voeg de spekblokjes dan terug toe.
  5. Doe per persoon 50 milliliter van het apart gehouden kookvocht van de pasta in een kom en meng er de eieren en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  6. Meng het eimengsel en gestoofde prei met spekblokjes door de tagliatelle. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 968.6 kcal
Koolhydraten 81.94 g
waarvan suikers 14.47 g
Vet 40.41 g
waarvan verzadigd 31.66 g
Proteïnen 44.89 g
Vezels 12.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin