Spaghetti carbonara met spekjes en spruitjes

20 MIN
2 personen
Spaghetti carbonara met spekjes en spruitjes

Een eenvoudige klassieke pasta in combinatie met een andere klassieke combinatie: spruiten met spekjes. Het past overheerlijk bij elkaar, je hebt je portie groenten binnen en het is ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Win-win-win!

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 250 g spruiten
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet af, maar hou per persoon 50 milliliter kookvocht apart.
  2. Maak de spruiten schoon en snij in plakjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten.
  4. Schep de spekblokjes uit de pan (laat het vet erin) en voeg de fijngesneden spruitjes toe. Roerbak 5 minuten.
  5. Kluts de eieren in een kom. Voeg het apart gehouden kookvocht van de pasta en de parmezaan toe aan de eieren en meng. Kruid met peper en zout.
  6. Meng het eimengsel, de spekblokjes en de gebakken spruitjes door de spaghetti. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 966.34 kcal
Koolhydraten 71.78 g
waarvan suikers 8.22 g
Vet 47.3 g
waarvan verzadigd 32.74 g
Proteïnen 42.54 g
Vezels 8.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin