Spaghetti carbonara met spekjes en spruitjes

20 MIN
2 personen
Spaghetti carbonara met spekjes en spruitjes

Een eenvoudige klassieke pasta in combinatie met een andere klassieke combinatie: spruiten met spekjes. Het past overheerlijk bij mekaar, je hebt je portie groenten binnen en het is ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Win-win-win!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 250 g spruiten
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet af, maar hou per persoon 50 milliliter bij van het kookvocht.
  2. Snij de wortel weg van de spruitjes. Snij in fijne plakjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten.
  4. Schep de spekjes uit de pan (laat het vet erin) en voeg de fijngesneden spruitjes toe. Roerbak 5 minuten.
  5. Kluts de eieren. Voeg het apart gehouden kookvocht van de pasta en de parmezaan toe en meng. Kruid met peper en zout.
  6. Meng het eimengsel, de spekjes en de gebakken spruitjes door de linguine. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 966.34 kcal
Koolhydraten 71.78 g
waarvan suikers 8.22 g
Vet 47.3 g
waarvan verzadigd 32.74 g
Proteïnen 42.54 g
Vezels 8.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin