Eénpotspasta met penne, spek en asperges

20 MIN
2 personen
Eénpotspasta met penne, spek en asperges

Hoe zalig is dat toch, alle ingrediënten, pasta inclusief in 1 kookpot doen, 15 minuten laten garen en hop, een heerlijke pastaschotel op tafel!

Ingrediënten

  • 200 g groene asperges
  • 1 ui
  • 10 g oregano
  • 200 g penne
  • 100 g gerookt spek
  • 1 potje kruidenkaas
  • 40 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het harde uiteinde van de groene asperges weg. Snij de asperges in stukjes van 3 centimeter. Halveer de ui en snij in dunne plakjes. Pluk de blaadjes oregano.
  2. Doe de penne, groene asperges, het gerookt spek, de kruidenkaas, de ui, de olijfolie, de helft van de oregano en een snuf peper en zout allemaal in een grote kookpot. Schenk er per persoon 300 milliliter water bij.
  3. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken tot de pasta gaar is en er een mooie dikke saus overblijft. Roer de helft van de geraspte kaas door de pasta. Serveer de pasta met de rest van de parmezaan en blaadjes oregano erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 889.08 kcal
Koolhydraten 74.73 g
waarvan suikers 8.77 g
Vet 37.63 g
waarvan verzadigd 25.19 g
Proteïnen 46.56 g
Vezels 7.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin