Fusilli alla Napoletana

25 MIN
4 personen
Fusilli alla Napoletana

Ingrediënten

  • 200 g pancetta
  • 500 g fusilli
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 4 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 4 wortelen, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 g pecorino, geraspt
  • 150 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de pancetta in een grote pan krokant. Doe er de bleekselderij, wortelen, ui en knoflook bij en laat meestoven.
  2. Blus het geheel met de witte wijn en doe er de tomatenblokjes bij. Breng op smaak met de oregano, peper en zout. Laat zachtjes stoven tot een dikke saus.
  3. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af.
  4. Roer de pasta onder de saus. Verdeel de pasta over de borden en werk af met geraspte pecorino.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 850.89 kcal
Koolhydraten 98.02 g
waarvan suikers 12.81 g
Vet 30.82 g
waarvan verzadigd 10.51 g
Proteïnen 32.95 g
Vezels 10.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin